HTML

A gyakorlati nyelvtudásért

Itt a PRIME Oktatóházról, a nyelvoktatásról, tanfolyamokról és a jó kommunikációhoz kapcsolódó hasznosságokról olvashat.

Feedek

Nyelvtanulás hírlevelekkel

2013.01.17. 09:00 Prime Tanár

Ingyenesen, napi pár percben is sokat tehetünk nyelvtudásunk megőrzéséért, ha feliratkozunk néhány nem magyar hírlevélre. Hogyan segíthet ez? Ahogyan minden olvasás vagy böngészés az interneten, reggel, este, napközben.

Gondoljunk csak arra, hogy a magyar nyelvű hírek átfutásával akaratlanul is megjegyzünk szavakat és kifejezéseket, képbe kerülünk a világ történéseivel kapcsolatosan, és ráadásul az ún. szelekciós kompetenciánk is fejlődik. Megfigyeljük a stílusok, a műfajok közti különbségeket, esztétikai vagy szakmai alapon a számunkra érdekes részleteket is elolvassuk vagy megnézzük, esetleg megbeszéljük valakivel az információkat.

A nyelvtanulásba az internet segítségével pár klikkeléssel könnyen beilleszthetők a neves kiadók, szótárak vagy intézmények szolgáltatásai. Egyre jobb és igényesebb hírlevél-szolgáltatások érhetők el, és a levelezők beállításával elkülönítve tárolhatjuk vagy csoportosíthatjuk őket. Ha ráuntunk valamelyikre, egyszerűen le is iratkozhatunk róluk.

Melyikkel kezdjük? Konkrétan nem ajánlunk egyet sem, de ha az angol nyelvtanulás során már megszerettünk egy tankönyvet, próbáljuk ki a kiadó honlapján valamelyik hírlevelet! Ha a kedvenc online szótárunk kezelése esztétikus és praktikus, a hírlevelekben sem fogunk csalódni. Ha van olyan amerikai, brit vagy ausztrál központ, melynek kurzusai vagy előadói számunkra érdekesek, válasszuk azokat!

Mit tudunk a hírlevekkel elérni? Például

  • megtanulhatunk egy-egy új szót a történetével és előfordulásával együtt ("a nap szava" a szótáraktól)
  • a hírlevelek visszatérő kifejezéseinek elolvasásával fejleszthetjük a szókincsünket
  • kedvet kaphatunk az ajánlott videók megnézéséhez, egy játék kipróbálásához, egy webinariumba való bekapcsolódáshoz
  • a tartalomból információkat szerezhetünk a nyelvről, a kultúráról, a nyelvtanulásról
  • marketing megfigyeléseket végezhetünk, üzleti tudásunkat fejleszthetjük stb.stb.

Egyre vigyázzunk: válasszunk hiteles forrást, neves intézményt, hogy megbízható mintákat tanuljunk!

Szólj hozzá!

Címkék: nyelvtanulás angol önállóság

A bejegyzés trackback címe:

https://prime-oktatohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr925022983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása