HTML

A gyakorlati nyelvtudásért

Itt a PRIME Oktatóházról, a nyelvoktatásról, tanfolyamokról és a jó kommunikációhoz kapcsolódó hasznosságokról olvashat.

Feedek

A szakmai önéletrajzok szókincse

2013.01.02. 15:36 Prime Tanár

Talán nem vagyok egyedül, akit meglep az EU humora, de így legalább könnyű lesz megjegyezni:

EU DISCO kell az önéletrajz elkészítéséhez

azaz a sablonunkat könnyen feltölthetjük a "Dictionary of Skills and Competences" kifejezéseivel, ha nem tudjuk a munkakörünket és képességeinket megfelelő szavakkal jellemezni.

A szótár 11 nyelven tartalmaz önéletrajzokba való kifejezéseket, pl. a kommunikációs kompetenciák leírására különféle alkategóriák szerint legalább 40 félét. Érdemes átböngészni a tipikus megfogalmazásokat, és akár 10 másik nyelven is megtanulni a számunkra legfontosabbakat.

Maga az Europass önéletrajz inkább csak alapnak ajánlott, jobb, ha személyre szabjuk a formát és a stílust is a kiválasztott állásnak megfelelően, de ez nyelvi szempontból mellékes.

Sokkal fontosabb a helyesírás, hiszen ha hiba marad a bemutatkozó anyagunkban, az első benyomáson már nem tudunk változtatni. Ahogy korábban már írtuk, egyedül is lehet javítani és megtanulni a helyes írásmódokat. Richard Nordquist professzor írásai az írásról sokat segíthetnek, de a végén ő is mindig azt tanácsolja, hogy kérjünk segítséget: egy ismerős észrevehet egy apró elírást, hibát vagy figyelmetlenséget, mely félreérthetőséget okozna. Ne hagyja ki ezt a lépést, nálunk ez semmibe sem kerül!

Szólj hozzá!

Címkék: angol önéletrajz tapasztalat nyelvtanfolyam önállóság

A bejegyzés trackback címe:

https://prime-oktatohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr124987432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása